Lerret

"Kunsten er ikke å gjøre arbeidet, men å redde resultatet"

Lars og Krølle, skipstømrere

Eviggyldig sannhet. I dag har jeg prøvd å redde resultatet av det jeg gjorde i går. I går hadde jeg kjøpt linlerrret på IKEA, og tenkt at det kan spennes opp, prepareres med lim og brukes til underlag for min neste maleriserie. Jeg likte fargen og teksturen i lerretet, og i følge KEMs nye oppskriftbok er det bare å spenne opp,varme harelim og smøre på, så blir det stramt. Det så veldig bra ut da jeg gikk hjem i går. I dag morges hadde alt tørket, og fått stygge bulker. Det var da, ihukommende Lars og Krølles ord, at jeg begynte å resonnere:

Det er for jævlig jobb å få løs alle stiftene og etterstramme

Spenninger i fibre pleier å jevne seg ut når de er våte

Lin krymper i varmt vann.

Går det så går det.

Så jeg la blindrammene på gulvet og dynket dem med kokende vann. Da strammet de seg opp. Men vil det vare? Det vil vise seg. I verste fall må jeg kjøpe dyrt lerret.

image.jpg
image.jpg