På MakerCon

"When you are in the eternal Now

And you are

Tinkering"

I helgen ble det arrangert to drømmedager for dem av oss som liker å fikle og finne på. Med en gang jeg kom inn døra på Strykejernet, skjønte jeg at dette ville bli en bra dag. Hele lokalet fullt av sånne folk som mer enn gjerne forteller deg om alt de er interessert i og vet mye om, samtidig som de spør hva du er interessert i og vet noe om. Ikke et sted hvor folk prøver å være imponerende, men hvor man blir imponert. Et sted hvor du ikke føler deg dum hvis du blir for ivrig. Egentlig er alle nokså maniske. 

Det var folk fra Vitensenteret, fra Fellesverkstedet, svensken som fant opp det enkleste byggesettet, hun som samlet på gamle trykkerimaskiner, canadieren som ville lære 5-åringer om physical computing, sammen med alle 3d-printermekkerne og selvsagt arduinogutta. Multicopterfolkene var der også, men de så vi ikke mye til. De bare bygget.

Svenskene med byggesettet spilte forresten også på bananpiano og leste dikt til.

Noe av det beste med det hele var at ingen var redde for at andre skulle stjele ideen deres. Tvert i mot var hvem som helst invitert inn i "an ecosystem of businesses". Jeg, for eksempel kan godt utvikle nye deler, eller ny bruk av det de har gjort. Går det bra? Patentkontorets foredrag virket underlig malplassert.

Ideen om "digital loves analog" viser til helt nye måter å redefinere og ta i bruk gammel teknologi. For eksempel en boktrykkpresse sammen med en laserskjærer.

For dem som har loddet komponenter og fiklet med motstander og halvledere i alle år, må det nesten være litt plagsomt å se hvor tilgjengelige og enkle komponentene har blitt nå. Det må føles litt som juks, dette med arduinoer som styrer hva du vil. Og det blir verre / bedre! Som legolignende små klosser smekker komponentene sammen med magneter, slik at selv barn, særlig barn, kan programmere fram en hendelse utløst av en annen hendelse, med innskutte betingelser og ledd, i et digitalt syntaks. Som å snakke. Jeg tror jeg kan venne meg til det.